Fiscaal en juridisch advies bij erfenissen

Successiekantoor Janssens adviseert u in geval van een overlijden. Als specialist in successierecht stellen wij voor u de aangifte van nalatenschap op en helpen u zo snel mogelijk de banktegoeden te deblokkeren.

U kunt ook bij ons terecht voor successieplanning. Samen regelen we hoe u de successierechten van uw erfgenamen kunt beperken.

Wij verzorgen ook de schatting van onroerende goederen in een erfenis. Wij doen dat in heel België.

Op afspraak kunt u terecht in ons kantoor of wij komen bij u thuis of in de woonst van de overledene indien u dit wenst. Aangezien de onroerende goederen van de overledene geschat moeten worden, is een afspraak in de woonst van de overledene vaak het makkelijkst. De documenten die voor de aangifte nodig zijn bevinden zich ook meestal daar.

U hoeft dan geen rekening te houden met de afstand tot ons kantoor. Het maakt dus niet uit of de persoon overleden is aan de kust of in Limburg. Wij kunnen de erfenis voor u afhandelen.

De hulp van een notaris is niet vereist voor een aangifte van nalatenschap. De overgang van een onroerend goed bij erfenis is één van de enige gevallen waarbij een notaris niet tussenkomt. Een notaris zal zijn ereloon aanrekenen op basis van het vermogen dat vererfd wordt in de erfenis.

U geniet bij ons van een voordelig tarief: per uurloon en niet op basis van het vermogen in de nalatenschap.